Juce mi je muz otisao u kupovinu namirnica za kucu i mene iznenadio kupivsi mi Argetu :) aaaa iskreno jako je volim,ali sta sad da radim kada sam od nove godine odlucila da malo pauziram jeduci hranu bez hljeba.I kako sad ja da jedem svoju Argetu?! :D Eh tako da sam danas skontala da sama sebi napravim svoj hljeb.Prvi put sam ga napravila i oduseeevilaa se .. Ovo je zaista nevjerovatno lako za napraviti,a jaako zdravo.Definitvino od sada ga sebi pravim stalno i jos mi je drago sto vjerujem da cu da uspijem da si napravim i pizzu od ovog"tijesta" :D (ako uspije postavim recept)
Potrebno vam je "brasno" od ovsene kase.Iskreno ja nisam nigdje mogla da pronadjem ovo brasno,pa sam si ga napravila sama i pravo je jednostavno.U blender ubacite ovsenu kasu i mixate dok ne bude glatko kao brasno i to je to :D
Evo recept:
U vecu posudu mixate 3 cijela jaja.Dodate "ovseno brasno" (dovoljno da bude smjesa gusta,ja sam stavila 2 solje),malo praska za pecivo,pola jogurta,so,lan i sjemenke suncokreta.Dok ovo pripremate ukljucite rernu na 250 C . Kada je smjesa gotova,stavite je u manju tepsiju na papir za pecenje i u rerni pecite nekih 20 min,s tim da onda smanjite na temp. od 220 C. I TO JE TO :D
Jakoo ukusan i zdrav hljeb je gotov i ostaje vam onda samo da uzivate :D Prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar