ponedjeljak, 1. prosinca 2014.

Snicle sa ovsenim pahuljicama :D


Vjerujem kada ste procitali naslov,da ste pomislili "waaa sta je ovo,cuj snicla sa kasom ughhh" :D ali ne brinite se ljudi ovo je najzdravija snicla koju cete da pojedete a jaako ukusna.Prvi put kada sam ih napravila,muzu nisam rekla od cega su i pojeo ih je vise od 5 i nije mogao da vjeruje da su ovsene pahuljice sastojak snicli.Mozete da ih jedete kada pozelite,a mnogo su zasitne.Jedite ih zu povrce ili sa nekim namazom,kako god zelite.

Recept za zdrave snicle:
U veliku serpu na masl.ulje dodajte sitno sjeckani crveni i bijeli luk,sitno sjeckanu papriku,paradajz i mrkvu,dodajte zacine i kada je povrce dobro kuhano (poslije nekih 25min) uzmite stapni mikser (ili prebacite smjesu u blender) i dobro izmiksajte.Kada ste dobili kasu od povrca,jos u tako vrelo dodajte jednu casu ovsenih pahuljica i jedno jaje i dobro promjesajte (smjesa mora da bude dovoljno gusta da mozete da oblikujete snicle),zatim smjesu redajte u pleh na papir za pecenje.Uzmete jednu supenu kasiku i vidjet cete i sami da od jedne kasike se automatski pravi oblik kao jedne snicle.Kada ste svu smjesu,stavili u pleh onda ih pecite u prethodno zagrijanoj rerni 20min na 200 C. I to je to :D

Prijatnoo :D

Moja najdraza salata :D


Kazu Salate je najbolje jesti ljeti,jer mogu da zamjene glavne obroke,ali ja ih jedem tokom cijele godine.Nekada kao samostalni obrok,a nekada kao prilog.Zdrave i ukusne Salate,jako lake za napraviti,a pune su vitamina Koje su vam potrebne da biste bili zdravi.Moja najdraza salata je sa jajima i avokadom.Nekada je napravim sebi za dorucak i vjerujte da se zasitim,da nemam potrebe nekih narednih 5h nista da jedem.Naravno najbitnije je da su jaja i povrce organskog uzgoja.

Recept za salatu:
Prvo je da skuhate jaja.ja ih kuham nekih 7min u posoljenoj vodi.Kada su gotova onda ih ostavim jos nekih 7min u hladnoj vodi,i na ovaj nacin su mi najbolje kuhana i lako ih ogulim.Dok se jaja kuhaju i poslije hlade,u zdjelu prvo redajte dobro oprane svjeze listove Bosiljka,paradajz,kukuruz i sitni crni grah,dodajte sjeckani avokada i po pola izrezana jaja.Zacinite masl.uljem i zacinima i to je to.

Prijatno i uzivajte :D

Tacos sa racicima


Dragi moji tacosi.Fakat bih mogla da ih jedem svaki dan,dorucak,rucak ili vecera..nebitno kada,uvijek mogu da ih jedem.Najdraze mi je naravno kada sve sama napravim i tijesto i punjenje za tacose.Volim da ih jedem i sa mesom i morskim plodovima ili jednostavno samo ih napunim sa povrcem.Kako god da ih spremite ne moze da pogrijesite (recept za Tacose sam vece prije pisala na svom blogu) .

Recept za punjenje od racica i povrca:
Za pocetak prvo napravite salatu od kupusa.Sitno isjeckajete zeleni i ljubicasti kupus i dobro posolite i ostavite najmanje 30min.Nakon 30min na grill tavi(moze i obicna tava) na masl ulju prziti vec zacinjene racice (so,biber,chilli,kurkuma).Ne treba dugo da ih przite,u roku nekih 10min oni su gotovi.Poslije mozete da ih stavite na kuhinjski papir da se ocjedi visak masnoce.Dok se oni "cijede",vi napravite punjenje.Sada uzmite kupus i dodajte ulje i ostale zacine Koje zelite,dodajte sitno sjeckani mango(mango je nevjerovatno zdrav,znam da je skup ali priustite sebi ovu zdravu namirnicu barem 4 puta u mjesecu,a najbolje je sto se super slaze u svakoj salati) dodate grcki jogurt (2% masnoce) i sve dobro promjesate.Zatim punite svoje tacose,prvo salata pa onda racici i uzivajteee :)

Prijatno :D

Punjene paprike


Nema boljeg zimskog rucka od punjenih papirka.Najbolje sto mozete odmah da napravite dovoljno da moze da ich jedete i narednog dana.U frizderu mogu da stoje i do 3-4 dana. Jako je bitno da su paprike i meso svjeze,znaci kupite sastojke onog dana kada odlucite da pravite ovaj recept.Jednostavno,zdravo i ukusno.

Recept:
Paprike dobro oprati i ocistiti.Ostaviti ich sa strane,a onda u tavi prziti na masl.ulju crveni luk,sitno sjeckani paradajz, fasirano meso i sve zacine Koje volite.Kada se meso lijepo "izdinstalo" kasikom filovati paprike.Kada ste svaku papriku napunili,redati ih na plleh oblozen papirom za pecenje i peci u rerni 45min na 180 C. Kada su gotove,mozete da ih posluzite zu jogurt,kajmak ili sos koji vama odgovara.

Prijatno :)