Dragi moji tacosi.Fakat bih mogla da ih jedem svaki dan,dorucak,rucak ili vecera..nebitno kada,uvijek mogu da ih jedem.Najdraze mi je naravno kada sve sama napravim i tijesto i punjenje za tacose.Volim da ih jedem i sa mesom i morskim plodovima ili jednostavno samo ih napunim sa povrcem.Kako god da ih spremite ne moze da pogrijesite (recept za Tacose sam vece prije pisala na svom blogu) .
Recept za punjenje od racica i povrca:
Za pocetak prvo napravite salatu od kupusa.Sitno isjeckajete zeleni i ljubicasti kupus i dobro posolite i ostavite najmanje 30min.Nakon 30min na grill tavi(moze i obicna tava) na masl ulju prziti vec zacinjene racice (so,biber,chilli,kurkuma).Ne treba dugo da ih przite,u roku nekih 10min oni su gotovi.Poslije mozete da ih stavite na kuhinjski papir da se ocjedi visak masnoce.Dok se oni "cijede",vi napravite punjenje.Sada uzmite kupus i dodajte ulje i ostale zacine Koje zelite,dodajte sitno sjeckani mango(mango je nevjerovatno zdrav,znam da je skup ali priustite sebi ovu zdravu namirnicu barem 4 puta u mjesecu,a najbolje je sto se super slaze u svakoj salati) dodate grcki jogurt (2% masnoce) i sve dobro promjesate.Zatim punite svoje tacose,prvo salata pa onda racici i uzivajteee :)
Prijatno :D
Nema komentara:
Objavi komentar