Nema boljeg zimskog rucka od punjenih papirka.Najbolje sto mozete odmah da napravite dovoljno da moze da ich jedete i narednog dana.U frizderu mogu da stoje i do 3-4 dana. Jako je bitno da su paprike i meso svjeze,znaci kupite sastojke onog dana kada odlucite da pravite ovaj recept.Jednostavno,zdravo i ukusno.
Recept:
Paprike dobro oprati i ocistiti.Ostaviti ich sa strane,a onda u tavi prziti na masl.ulju crveni luk,sitno sjeckani paradajz, fasirano meso i sve zacine Koje volite.Kada se meso lijepo "izdinstalo" kasikom filovati paprike.Kada ste svaku papriku napunili,redati ih na plleh oblozen papirom za pecenje i peci u rerni 45min na 180 C. Kada su gotove,mozete da ih posluzite zu jogurt,kajmak ili sos koji vama odgovara.
Prijatno :)
Nema komentara:
Objavi komentar