četvrtak, 27. studenoga 2014.

Kikiriki puter


Vjerujem da svi volimo da grickamo kikiriki,a jos tek puter mmmmmmmmmm :D Nemojte da idete i kupujete po supermarketima ovaj puter kada jednostavno mozete da ga napravite sami,a zar nije bolje kada znate od kojih sastojaka ste ga napravili.Najzdraviji kikiriki je onaj koji kupite sa ljuskom,bez da je duploprzeni i slani i sta ja znam sta vise rade od njega,Jednostavno odite i kupite onaj obicni,jeftini kikiriki u ljusci.Mozete da ga jedete bez da ga proprzite ali iskreno mnoogo je ukusnije ako ga oljustite i proprzite na tavi nekih 10min.Kikiriki puter mozete da koristite sa cim god pozelite,kombinuje se dobro kako sa slanim tako i slatkim jelima.Za dorucak npr.mozete da prepolovite bananu i jednostavno ju namazete sa puterom i uzivate.Hiljadu je kombinacija,samo pustite masti na volju i uzivajte.

Recept:
Kikiriki oljustit i proprzit na tavi (uzmite kolicinu koja vam odgovara,ja odmah napravim od jednog pakovanja od 250gr. i ostavim u frizider,moze mnogo vremena da stoji u frizderu).Kada je kikiriki pustio svoju masnocu,staviti ga u blender i dodati kikiriki ulje(ako imate) ako ne onda moze i masl.ali meni je dovoljna jedna kasika na 250gr i so. Sve dobro izmiksam i stavim u teglicu i to je to.Nema nikakvih vecih zafrkancija,jako lako za napraviti.
Nije lose kada se kikiriki izmiksao da dodate jos par onako grubo rezanih komadica kikirikija pa ukuse bude jos cak i malo bolji :D

Prijatno :)

Nema komentara:

Objavi komentar