četvrtak, 4. prosinca 2014.

Rizine spagete

 
 
Uvijek sam voljela da jedem tjesteninu i kada sam bila mala,moja majka mi je uvijek spremala makarone sa kajmakom i suhim sirom .. mmmmmmmm nije mi bilo drazeg Jela od Toga i dana danas rado ih jedem na taj nacin,samo sto naravno sada koristim integralnu ili rizinu tjesteninu.Nije uopste skupa,a jedno pakovanje moze da vam bude i do mjesec dana(zavisi koliko je cesto jedete),ali eto ja jednom sedmicno si je napravim i tako znam da mi pakovanje traje do mjesec dana.Rizina tjestenina je naravno napravljena od rizinog brasno,koje je jaako zdravo i ova tjestenina nije toliko kaloricna kao druge,a jednostavna je za napraviti.Sos mozete da pravite kao i za normalnu tjesteninu,dobro se slaze i sa mesom i povrcem.
 
 
 
Recept:
Rizinu tjesteninu stavite u vrelu posoljenu vodu i ostavite u njoj nekih 10min (nemojte vise da je kuhate,jednostavno je poklopite i ostavite sa strane).Dok se tjestenina "opusta" vi napravite sos.Meni je najravno najdrazi sa povrcem.U tavu na masl uslju proprzite sitno sjeckani crveni luk.dodate malo djumbira,Homemade paradajz sos,sitno sjeckanu papriku i paradajz.Kada je sve to gotovo,u tavu dodate jos cijedjene spagete i posluzite na tanjiru sa naribanim parmesanom.
 
Prijatno :)


Nema komentara:

Objavi komentar