srijeda, 26. studenoga 2014.

Chapati



Jedan Chapati za dorucak i Erna sita i nasmijana do vecere mmmmm prijatno :D

Recept:

Mozete kupiti u indijskom ducanu gotovu smjesu brasna za chapati ili mikserom sa nastavcima za tjesto miksati glatko ,razeno ,integralno brasno (moze se staviti i graham),vodu i sol. Kad se napravi kugla od tijesta dodati jos malo brasna cca 15-25 g  i doraditi rukama. ostaviti da stoji poklopljeno najmanje 30 min. Podijeliti na 8 jednakih kuglica.Razviti kuglicu (uz minimalnu upotrebu  brasna ) u palacinku.Dobro zagrijati tavu bez ulja(na plinu maksimalna temperatura)) i staviti chapati kruh da se pece. Kad se pojave mjehurici okrenuti.Okretati svakih nekoliko sekundi  ,ako se ne napuse malo ga stisnuti kuhacom. Pecene chapati stavljati u kuhinjsku krpu i poklopiti u zdjeli.Chapati hljeb mozete da jedete sa punjenjem kakvo vi zelite,ali meni je najdraze sa jajima i povrcem.

Prijatno :D

Nema komentara:

Objavi komentar